HET VERHAAL ACHTER

OPRICHTING 

Het begon allemaal in 2013 toen ik pas instagram ontdekte. Ik keek met passie op naar alle fitness models en bikini athletes die op het podium stonden in die prachtige fysiek en dacht : ''Waarom zou ik dat niet kunnen?'' Ongeveer een jaar daarna nam ik deel aan mijn allereerste wedstrijd! De harde afgelegde weg naar dat perfecte lichaam. Het beeldhouwen van je eigen lichaam. Het is een ongelofelijk concept. Ik behaalde de eerste plaats en wist ook op die moment dat het mijn taak was om andere meisjes hierover in te lichten. Waarom nog onzeker zijn als dit mogelijk is? Waarom nog langer excuses verzinnen en niet in de spiegel durven kijken als de oplossing simpelweg één beslissing van je verwijderd is? Zodus ontstond 'The Lifting Lioness' Een concept dat voortkomt uit mijn eigen sterrenbeeld. Ik ben een enorme freak als het daarop aankomt! Ik ben vanbinnen en vanbuiten een echte leeuwin. Alles wat ik in mijn leven doe zal in teken staan van 'de leeuw'. Ook mijn artiestennaam is Axelle Lioness. In mijn muziek steek ik hart en ziel zoals ik dat doe met alles waar ik aan begin. Ik startte 'The Lifting Lioness' als het eerste belgische sportmerk voor vrouwen. Enkel het beste van het beste! Kwaliteit voor alles! In een wereld waar alles draait om commerce en imago is het noodzakelijk dat er ook nog wordt gekeken naar kwaliteit en resultaat. Omdat ik vond dat dat hier ontbrak dacht ik : ''Waarom doe ik het niet gewoon lekker zelf?''
 

MIJN MOTIVATIE 

 

Vele mensen vragen mij : 'Waarom doe je aan fitness/bodybuilding'? ''Je bent toch al slank genoeg'' - ''Je moet toch niet afvallen''. Het antwoord hierop is , Neen inderdaad , ik ben van nature altijd 'slank' geweest. Maar ik bekijk het liever als 'skinny fat', zoals de Amerikanen dat zo mooi kunnen verwoorden. Ik was lang, maar had 'lovehandles' en 'stekkearmpjes en stekkebeentjes.' En dat wou ik niet meer. Toen ik 3 jaar geleden voor het eerst de fitness instapte, richtte ik me meteen op de gewichten omdat ik wist dat je van cardio enkel maar zou afvallen en afvallen was niet mijn doel, maar wel bijkomen, in spiermassa weliswaar. Ik keek naar foto's van fitness modellen die er TOP uitzagen en dacht: 'Zo een lichaam wil ik ook' Alleen wil ik niet echt hun lichaam, ik wil MIJN lichaam , maar dan tienduizend keer zo gezond en sterk. Dus begon ik mijn research. Ik heb me hierin echt sterk verdiept , vele boeken gelezen en internetblogs afgegaan. En zo ben ik dan op mezelf begonnen. Ik wou mezelf alles over het vak leren, zodat ik natuurlijk ook niet stomverslagen in de fitness stond en me belachelijk zou maken.

Doorheen dat eerste jaar ben ik echt VERLIEFD geworden op de levensstijl. Verliefd geworden op het feit dat je je lichaam kan 'sculpen' naar exact dat wat jij wilt door middel van de juiste voeding en training. Ik leerde dat elke gram van voeding die je binnenspeelt een effect heeft op hoe je er uit ziet. Zo kreeg ik een beeld in mijn hoofd van exact hoe ik er wou uitzien en ik heb me nooit laten demotiveren of afbrengen van dat idee. Deze levenstijl is hard en het vergt veel energie en tijd van je ,maar dat was ik bereid om erin te steken. Mijn lichaam is anders van dag tot dag, afhankelijk van wat ik allemaal heb gegeten. Ik heb mezelf dan een coach genomen voor mijn voorbereiding voor mijn allereerste wedstrijd. Want zelfs de allergrootste athleten hebben een coach. Dit zorgt voor meer discipline en motivatie. Ik heb me er meteen voor de volle 100 procent ingesmeten. Ik wou en zou dat doel bereiken. Anderzijds vind ik het ook een geweldige uitdaging, zowel mentaal als fysiek. Ja hoor ik heb geweend, maar ik heb ook hard gelachen, ik ben vergaan van de pijn en heb genoten van de evolutie. Als iedereen dit zou kunnen, zou ook iedereen het doen. Het is dus niet voor iedereen weggelegd, wat het dan ook weer zo uniek maakt. Als mensen me vragen waarom ik dit doe antwoord ik voornamelijk: 'Omdat ik als ik 40 jaar ben , ik niet één van de zovele vrouwen wil zijn die haar niet goed in haar vel voelt en er tegen op ziet om in de spiegel te moeten kijken. Ik wil een 40-jarige vrouw zijn met dezelfde zelfzekerheid als de dag van vandaag, wetend dat Ik gewerkt heb voor elke centimeter van mijn lichaam, CUSTOM MADE. '' Excuses zijn er altijd, het is moeilijk om dit later te combineren met een job en kinderen, maar ook de grootste fitness bikini athleten doen dit. Het is een kwestie van het hard genoeg willen. Ik zeg altijd als je geen tijd kan maken voor jezelf , dan wil je het gewoon niet hard genoeg. Ook ik geniet vanaf nu wel weer van de taart van de bonny en de frietjes op een zondag, maar nu weet ik dat te balanceren. Ik heb geleerd er geen 'nood' meer aan te hebben. Dus ik kan gerust zonder. Het zit uiteindelijk allemaal in ons hoofdje. Je kan effectief ALLES als je het wil.

Ik ben van nature een zelfzeker persoon en weet dat mensen vaak een probleem hebben met die mentaliteit, maar ik ben er altijd fier op geweest. Dat heb ik van kleins af aan geleerd. Deze zelfkennis en koppigheid heeft me vandaag de dag enorm geholpen bij alles wat ik ooit al heb willen bereiken. Ik geloof dat zowel geest als lichaam de meest onwaarschijnlijke dingen kunnen teweegbrengen. En nu dat ik dit heb ontdekt ben ik van plan te blijven werken om te zien hoe ver ik kan gaan. In de toekomst wil ik graag helpen met het opbouwen van zelfzekerheid en liefde voor het lichaam van anderen mensen. Want daar is NIETS mis mee. Perfectie bestaat niet, niemand is ooit tevreden. Maar je kan wel gelukkig zijn met jezelf en trots zijn op jezelf en er is niets mis met dat te laten zien aan de buitenwereld.